Lid worden

Lijkt het je leuk om bij de Scouting te komen? Je bent van harte welkom! Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt.

Bij welke groep hoor ik?

De groepen zijn verveeld over leeftijdscategorieëen, maar ook over 'land' en 'water'. Meer informatie over de groepen kun je vinden op de Groepen pagina.

Mag ik eerst een paar keer komen kijken?

Natuurlijk! Je kunt van tevoren nooit zeker weten of je het leuk gaat vinden bij de Scouting. Daarom mag je bij ons drie keer gratis en vrijblijvend meedraaien met een opkomst.

Bij de derde keer kijken krijg je van de leiding een inschrijfformulier mee naar huis, welke je de volgende keer weer kunt inleveren. Vanaf dat moment ben je aangemeld bij Scouting De Lier en Scouting Nederland.

Hoe gaat de betaling?

Bij het inschrijfformulier zit ook een zogenoemd SEPA-formulier. Hiermee machtig je Scouting De Lier om ieder half via automatische incasso de helft van de jaarcontributie van je rekening af te schrijven.

Krijg ik ook een uniform?

Ja, ook bij Scouting De Lier is (bij de meeste groepen) een uniform verplicht, maar bij ons bestaat een uniform niet uit een 'ouderwetse' blouse en das. We merkten dat veel leden dit uniform niet prettig vonden en zich er soms zelfs voor schaamden. Ook was het voor nieuwe leden vaak ook een reden om zich niet in te schrijven.

In plaats van de blouse, bestaat het uniform nu uit een lekkerzittende hoodie trui en/of een T-shirt. Beiden met het groepslogo achterop. Sindsdien dragen de leden het uniform graag. Zelfs buiten Scouting om!

Een nieuw setje met trui en T-shirt kost €50,- en is in overleg met de leiding te bestellen bij de Stitch Witch.

Ik heb nog steeds vragen.

Heb je nog niet de informatie gevonden die je zocht? Dan kan de leiding van de groep waar je bij wilt je vast verder helpen. Op de pagina van de groep staan de contactgegevens. Wil je liever iemand van het bestuur spreken? Kijk dan even op de Organisatie pagina.